Hoidot

Klassinen hieronta

Klassinen hieronta on yksi maailman vanhimmista hoitomuodoista. Sillä tarkoitetaan käsin tehtyä pehmeiden kudosten muokkausta esimerkiksi painellen tai sivellen. 

Hieronta vilkastuttaa verenkiertoa, rentouttaa lihaksia ja nopeuttaa imunesteen eli lymfan kulkua. Hierontaa käytetäänkin esimerkiksi vähentämään lihasten jännityksestä johtuvia kipuja ja särkyjä, laajentamaan nikamien ja nivelten liikeratoja lihasjännitystä poistamalla, nopeuttamaan vammojen jälkeistä kuntoutumista, rentouttamaan kehoa sekä myös ennaltaehkäisemään jännitystiloja. 

Hieronta luo hyvää oloa, rentouttaa ja virkistää kehoa ja mieltä. Hieronta tehdään kokovartalo- tai osahierontana. Tarpeen mukaan voidaan käsitellä vaikkapa hartian alue, selkä, kädet tai jalat.

Shiatsu

Shiatsu on perinteinen japanilainen hoitomenetelmä, ja se pohjautuu kiinalaiseen lääketieteeseen. Shiatsussa käsitellään koko keho käyttäen otteina muun muassa erilaisia painalluksia ja venytyksiä. Otteet seurailevat kehon energiakanavia eli meridiaaneja, ja sormilla painaen käsitellään myös akupunktiopisteitä. 

Shiatsuhoidon tarkoituksena on laukaista hermostollisia ja lihasten jännittymiä, sekä vapauttaa ja tasapainottaa energian kiertoa kehossa. Sillä on saatu hyviä tuloksia mm. päänsäryn, väsymyksen, niska-, hartia- ja selkäkipujen, ruuansulatushäiriöiden ja stressin hoidossa. 

Shiatsu on kokonaisvaltainen ja rentouttava hoitomuoto, joka sopii kaikenikäisille, myös raskaana oleville. Se rentouttaa kehoa ja keventää stressaantunutta mieltä. Käsittely tehdään lattialla pehmeällä hoitoalustalla ja se kestää 90 minuuttia. Päälle kannattaa varata mukavat, joustavat vaatteet.

Intialainen päähieronta

Intialainen päähieronta on vanhaan intialaiseen perinteeseen pohjautuva rentoutuskäsittely. Nykyistä päähierontaa on maustettu lisäksi myös muutamilla klassisen hieronnan, akupainannan ja shiatsun otteilla. 

Päähieronnan aikana asiakas istuu mukavasti nojatuolissa. Hoidossa käsitellään hartiat, niska ja pään alue sekä myös kasvot ja korvanlehdet. Käsittely soveltuu erinomaisesti mm. stressin ja jännityspäänsäryn hoitoon, ja sillä voidaan helpottaa myös esimerkiksi migreeniä ja unihäiriöitä. Se on myös ihana hemmotteluhoito.


Intialainen päähieronta rentouttaa sekä kehoa että mieltä, ja olo on hoidon jälkeen levollinen ja rauhallinen. Stressaantunut olo lievittyy, keskittymiskyky parantuu ja mieli tuntuu usein kevyemmältä ja kirkkaammalta. Hoidon kesto on 30 minuuttia.


Horstmann-hoitotekniikka

Horstmann-hoitotekniikka on hellävarainen, mutta tehokkaasti avaava ja hoitava menetelmä. Kevyen heijaavin liikkein pyritään vapauttamaan kehoon kertyneitä jännityksiä. Yhden hoitokerran aikana keskitytään joko hartiaseudun tai lantion alueen käsittelyyn. 

Hoitoa voidaan soveltaa kipujen ja jännitysten lievittämiseen, rakenteellisten virheiden korjaamiseen, sekä nivelten liikkuvuuden ja lihasnotkeuden lisäämiseen. Fyysisen kehon hoito auttaa usein myös työstämään päivittäisiä ongelmia ja stressiä, eli se auttaa henkisessä jaksamisessa ja hyvinvoinnissa. 

Fyysisesti hoidettavat ovat saaneet apua mm. nivelten liikkuvuuteen, lihasjännitykseen, niska-hartiaseudun ongelmiin, jäätyneeseen olkapäähän, tenniskyynärpäähän, hiirikäteen, iskiaskipuihin ja moniin muihin ongelmiin. Henkisesti moni hoidettava on kokenut jaksavansa paremmin ja olon tuntuvan selkeämmältä. 

Hoidettavaa pyydetään pukeutumaan joustaviin ja mukaviin vaatteisiin. Hoidon kesto on 45-60 minuuttia.

Urheiluhieronta

Urheiluhieronta on klassisen hieronnan soveltamista urheilijan tarpeisiin. Sen menetelmät ja otteet ovat samanlaisia kuin klassisessa hieronnassa, mutta hierojalta edellytetään laajempaa ymmärrystä urheilun aiheuttamien rasitusten vaikutuksista kehoon. 

Urheiluhieronnan tavoitteena on parantaa urheilijan suorituskykyä ja palautumista. Sillä pyritään poistamaan lihaskireyttä ja jäykkyyttä, ennaltaehkäisemään vammoja, nopeuttamaan jo syntyneiden vammojen paranemista sekä parantamaan ja ylläpitämään sidekudoksen elastisuutta.